Amfiteatret – den eneste udendørs amfiscene i København

Om Amfiteatret: Den Selvejende Institution Amfiteatret er oprettet i 2012 med målet om at genetablere C.Th. Sørensens landskabsarkitekturs-perle: Bellahøj Friluftsscene som kulturinstitutionen uden vægge, der kan samle danskere og turister omkring nytænkende udendørs kulturarrangementer.

I august 2014 arrangerede Amfiteatret sin første forestilling “Thors Brudefærd” med omkring 6000 bestilte billetter.

Udover forestillingen var der markedsplads for hele familien med masser af besøgende.

Med Amfifestival 2016 fortsætter vi succesen og vores arbejde med at gøre Amfiteatret/ Bellahøj Friluftsscene til en attraktiv udendørs lokation for både de lokale borgere, men også resten af Danmark samt Københavns sommerturister.

Amfiteatret ledes af Lene Storgaard og Thomas J. M. Bæhring i partnerskab med Kultur Nord.

Amfiteatret er stiftet af Andrea Ter Avest og Henriette Hertz, der har medvirket i opstarten af C:ntact på Betty Nansen Teatret.

Fremtidsplaner: Amfiteatret arbejder på at skabe faste, udendørs arrangementer om sommeren fremover på Bellahøj Friluftsscene, der involverer professionelle kunstnere og performere fra både ind – og udland samt lokale samarbejdspartnere og frivillige deltagende.

Ved at danne en national som international platform for sommerarrangementer er vores mål at skabe en identitet for Amfiteatret, der rækker ud over hele landet, og hvor vi udvider vores samarbejde til eksisterende amfiteatre i udlandet ved at udveksle erfaringer samt udendørs turnéforestillinger.

Musikteaterforestillingen skabes nemlig i en turnévenlig version mhp. salg til udendørs amfiteatre i udlandet. Og vi ønsker at opkøbe turnéforestillinger fra udlandet til Amfiteatret.

I øjeblikket er vi i kontakt med internationale samarbejdspartnere til netop dette formål.